To so posledice prometne nesreče, v kateri je umrl motorist

Foto: Dolenjskanews.com Prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni motorist Foto: Dolenjskanews.com Novice: Prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni motorist Foto: Dolenjskanews.com Prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni motorist Foto: Dolenjskanews.com Prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni motorist Foto: Dolenjskanews.com Prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni motorist Foto: Dolenjskanews.com Prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni motorist Foto: Dolenjskanews.com Prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni motorist
Včeraj okrog pol dveh je prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 46-letni motorist.
Oglej si celoten članek

Motorist je peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki. V Velikem Cerovcu je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in drsel po nasprotnem smernem vozišču. Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl.

V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu.

46-letni motorist je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju novomeške policijske uprave. V prometni nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, v mesecu marcu pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec.

"V zadnjih petih letih je na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 14 motoristov. V devetih prometnih nesrečah je bilo ugotovljeno, da so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje je bila vzrok štirih nesreč s smrtnim izidom, v eni pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu," so sporočili policisti, ki motoriste pozivajo k strpni in varni vožnji.

"Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri se naj prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti in trezni ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu," svetujejo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.