Toča spet klestila

Foto: sobotainfo.com
Foto: sobotainfo.com
Napovedi vremenoslovcev o neurjih s točo so se uresničile.
Oglej si celoten članek

Pozno popoldne se je nad širšo Dolenjsko razbesnelo neurje s točo.
Nevihtni celici, ki nastali nad Posavjem in Zasavjem, sta se se prav nad Dolenjsko združili v eno, ob nevihtah so nastajali nalivi, silovit veter je podrl nekaj dreves, padala je tudi toča, ki je bila ponekod velika kot lešnik, marsikje večja kot oreh, poroča 

Toča je sklestila pridelek na poljih, sadovnjakih in vinogradih. Težavo pri današnjem nastajanju nevihtnih celi predstavlja tudi veter, ki spreminja smer, tako da s tem lahko tudi celica potuje nepredvidljivo.

xxx

Jutri spet nevihte

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne nevihte, ki se bodo na vzhodu lahko nadaljevale v nočni čas. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 15 do 21, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:19 27. Julij 2018.

    Komu se imamo zahvaliti za to? Globalnemu segrevanju!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.