Toča uničevala pridelek

Foto: Žurnal24 Neurje je predvsem na Štajerskem zalilo številne kleti.
Ponoči so na Štajerskem, Dolenjskem in v osrednji Sloveniji spet divjala neurja. Meteorna voda je spet zalila nekaj kleti, ponekod pa so ostali brez elektrike.
Oglej si celoten članek

Okoli 19.30 je neurje z močnim deževjem, vetrom, grmenjem in udari strele zajelo celotno območje občine Brežice. Prišlo je do izpadov na 20-kilovoltnih elektrodistribucijskih daljnovodih Globoko in Zakot. Brez električne energije so bili občani od Bizeljskega do Bukoška ter od Krške vasi do Oštrca in v občini Kostanjevica na Krki.

Neurje je okoli 20.17 prizadelo tudi območje mesta Slovenska Bistrica, kjer je meteorna voda ogrožala objekte na Vošnjakovi ulici, Ljubljanski cesti in Kolodvorski ulici. Tako je zalila proizvodne in skladiščne prostore podjetja MSK Kartonaža. Gasilcem PGD Slovenska Bistrica je po posredovanju uspelo preprečiti vodi, da bi zalila stanovanjsko hišo na Vošnjakovi. Zaradi vode pa so morali na Ljubljanski cesti zaustaviti promet in prestaviti osebno vozilo, ki je obstalo v vodi. V podjetju MSK Kartonaža so gasilci pomagali pri odstranjevanju vode iz proizvodnih in skladiščnih prostorov.

Toča je uničevala tudi pridelek (arhivska slika). © Vojko Lapajne

 
Neurje je ponekod sprožalo tudi plazove. Tako se je ob 22.36 v Zgornjih Svinah sprožil zemeljski plaz. Lokalna cesta na relaciji Peklar (Cece)–Zgornje Svine je bila zaradi tega zaprta. Gasilci pa so posredovali še na Šuštarjevi koloniji, kjer so pred garažo izčrpali dva kubična metra vode in očistili odtoke.

Voda zalila kleti

Zaradi neurja je meteorna voda zalila tudi nekaj kleti hiš. Tako je bilo z vodo zalitih več kleti v Spodnjem Velovleku, občini Markovci in občini Ptuj. Na Ulici frankolovskih žrtev v Celju so zaradi močnega naliva podtalnica in meteorne vode začele vdirati v kletno stanovanje. Celjski poklicni gasilec je pomagal pri sanaciji posledic. Ob 0.05 pa so zaradi močnega naliva meteorne vode zalile podvoz na cesti na Celjsko kočo v Pečovniku do višine okoli pol metra. Občino Moravske Toplice pa je prizadela toča. Med 17. in 18. uro je neurje s točo zajelo naselje Bukovnica. Člani občinskega štaba CZ so opravili ogled in sporočili, da je poplavilo približno dva hektarja travnikov, voda je zalila tudi kletne prostore neke stanovanjske hiše, toča pa je poškodovala poljščine na okoli 12 hektarjih in vinograd s površino približno dva hektarja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.