Tokrat streslo Zasavce!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 13.15 zaznali šibek potresni sunek, so sporočili z urada za seizmologijo in geologijo.
Oglej si celoten članek

"Grozno se je zatreslo. Žvenketali so kozarci in steklenice," nam je sporočila bralka iz Trbovelj. Spet drugi je dejal, da se je močno streslo in zabobnelo.

Streslo Zasavje

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 13.15 zaznali šibek potresni sunek, so sporočili z urada za seizmologijo in geologijo. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 29 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Litije. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,9.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici.

Treslo že zjutraj

Po poročanju urada za seizmologijo je potres z magnitudo 1,7 ob 4. uri in 46 minut stresel okolico Litije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.