Toksikološke preiskave: alkohol, THC in psihoaktivna zdravila

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Domen Simonič tako ni vzel katere od novih sintetičnih drog, ki naj bi v zaradi nevarnih dodatkov povzročale občutek vročine. Povezav med primeri treh nedavno umrlih študentov policija ni ugotovila. Droge so našli pri dveh fantih, vendar ne iste vrste.
Oglej si celoten članek

Neposreden vzrok smrti pri 20-letnem Domnu Simoniču, ki so ga našli 31. marca v Zlatoličju v reki Dravi, je utopitev, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor. S toksikološkimi preiskavami so bile ugotovljene visoke vrednosti alkohola, potrjena pa je bila tudi prisotnost THC (glavna psihoaktivna snov konoplje) in psihoaktivnih zdravil.

Domna Simoniča so nazadnje videli 25. februarja pred mariborskim lokalom Štuk, kamor je s prijateljico prišel na koncert. Domen, ki naj bi se slabo počutil, v dvorano ni vstopil, za njim je izginila vsaka sled, več kot mesec dni kasneje so ga našli mrtvega v Dravi. Obdukcija je pokazala, da je umrl v isti noči.

Povezav med primeri niso našli

"Ob tem vas obveščamo, da povezav med posameznimi primeri, ki smo jih obravnavali v preteklosti, nismo ugotovili," sporočajo s PU Maribor.

Droge našli pri dveh fantih

V Mariboru so v zadnjem letu in pol v Dravi našli tri utopljene fante, Klemna Lenka, Petra Aplinca in Domna Simoniča. Vsi trije fantje so študentje, ki niso iz Maribora in so se pred izginotjem  zabavali v lokalih Štuk ali Trust, glede njihovih smrti pa je precej nejasnosti. Pri vseh treh fantih so toksikološke preiskave pokazale, da so bili fantje alkoholizirani, pri dveh fantih, Domnu Simoniču še prisotnost THC, pri Klemnu Lenku pa prisotnost amfetaminov.

Pri nobenem od fantov na truplih niso našli znakov nasilja, policija je prav tako zanikala, da bi šlo za trgovino z organi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:24 15. April 2016.

    "Malo opitosti, pa si tam". Koliko je to malo ? In v katerem letnem času je tako vroče, da se …

  • 07:44 15. April 2016.

    Nekatere psioaktivne snovi povzročajo nadpovprečno povišanje telesne temperature in s tem posledično veliko potrebo po slačenju in hlajenju. Malo opitosti, …

  • 20:32 14. April 2016.

    Včasih se nam zdi, da dobro poznamo svoje otroke, pa je žal nasprotno. V današnjih neprijaznih časih jim preveč zaupamo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.