Toliko boste za liter bencina in dizla odšteli v torek

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V torek sledijo nove spremembe reguliranih cen izven avtocestnega obroča. Takšne bodo ...
Oglej si celoten članek

Glede na pisanje kolegov s spletnega časopisa Finance je pred nami novo decembrsko darilo s strani vlade. Glede na gibanje cen na mediteranskih trgih in gibanje evra je pričakovati občutno pocenitev dizla in bencina. Spletne Finance napovedujejo novo ceno za liter bencina in to bo 1,28 evra, kar je slabih devet centov ceneje od trenutne cene (1,366 evra/liter). 

Spomnimo, bencin se je občutno pocenil že v torek, 6. decembra. Podobno kot bencin se je tedaj pocenilo tudi dizelsko gorivo, in sicer je trenutna cena dizla pri 1,556 evra na liter. V torek gre – tako Finance – pričakovati novo pocenitev, in sicer je napoved novinarskih kolegov 1,48 evra za liter dizla, kar je slabih osem centov ceneje. Razlogi so opažanja, da se je dizel na mediteranskih trgih pocenil ter gibanje evra. Cena litra dizla bo po novih pocenitvah tako že primerljiva z obdobjem pred ukrajinsko vojno. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 07:39 18. December 2022.

    Delavec93 ,torej prični z bojkotom ,kolektivno združevanje nakupov kot da je klub ne obstaja in tudi nikoli ne bo.Je pa …

  • 03:09 18. December 2022.

    In še vedno bojo šle cene v štacunah tedensko za 10 do 20 centov po komadu na artikle GOR ?? …

  • 16:44 17. December 2022.

    Bencin dol cene gor

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.