Toliko časa bo Teš še izklopljen

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Trenutno zaustavitev šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš) so podaljšali.
Oglej si celoten članek

Trenutna zaustavitev šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je podaljšana predvidoma do sredine novembra, so za STA danes pojasnili v Tešu. Šesti blok so začasno izklopili iz omrežja 14. oktobra, da bi premog privarčevali za zimske mesece, ko bodo potrebe po elektriki večje in bo uvoz elektrike predvidoma dražji kot zdaj.

Ob ustavitvi sredi oktobra je bilo predvideno, da bo šesti blok v mirovanju do 2. novembra, že takrat pa so omenjali možnost podaljšanja do 30. novembra.

V Tešu so danes zapisali še, da se zaustavitev oz. obratovanje petega in šestega bloka Teša prilagajata stanju v elektroenergetskem sistemu Slovenije in projekcijam potreb po električni in toplotni energiji ter sistemskim storitvam.

Zaradi remonta je ustavljena tudi Nuklearna elektrarna Krško (Nek). Kot je pred kratkim povedal direktor Stane Rožman, remont večinoma poteka gladko, nekaj zaostanka je nastalo le pri zamenjavi visokotlačne turbine. Ponoven vklop nuklearke v elektroenergetsko omrežje je napovedal okoli 7. novembra.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.