Toliko dela so imeli ljubljanski policisti

Foto: Žurnal24 main Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti čez dan opravljali na relaciji Gornja
V enem dnevu so prejeli kar 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih ...
Oglej si celoten članek

"V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana prejel 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih," nam je sporočila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana.

Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 70 dogodkov, s področja javnega reda in miru 60 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.

Tatvine, vlomi, nesreče ...

Ljubljanski policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, osem tatvin, trinajst vlomov in dve poškodovanji tuje stvari.

Od 13 vlomov je šlo za tri vlome v stanovanjske hiše, dva vloma v stanovanji, dva vloma v kleti in šest ostalih vlomov v skladišča, kontejnerje, gradbišča in podobno. V večini primerov so storilci odtujili gotovino in tehnične predmete, v kleteh in ostalih vlomih pa priročno orodje ter kolesa.

Lastniki so bili oškodovani v povprečju za nekaj sto evrov.

V ponedeljek popoldne so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na Proletarski ulici v Ljubljani. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da se je storilec s kolesom pripeljal za oškodovanko in ji z ramen vzel torbico. Po dejanju se je odpeljal neznano kam, lastnico pa je oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti v tem primeru še vedno zbirajo obvestila.

S področja prometne varnosti so ljubljanski policisti obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in šest prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov pa so zasegli kar sedem vozil.

Eno osebo so pridržali

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17-krat na javnem kraju in šestkrat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:39 1. Maj 2018.

    To ,da so policaji javni uslužbenci jim je napletla njihova blondinka in jih potisnila v skupno maso med učitelje , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.