Toliko delamo Slovenci v primerjavi z Evropo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najmanj delajo Nizozemci, medtem ko smo Slovenci med bolj obremenjenimi.
Oglej si celoten članek

Sredi januarja je Eurostat objavil nove podatke o delovni obremenjenosti prebivalstva na stari celini. V raziskavo je bilo zajetih 35 držav, tudi nekatere izven meja Evropske unije. Obdelali so podatke za tretje četrtletje leta 2021.

Največ časa na delovnem mestu preživijo zaposleni v Srbiji, v povprečju na teden kar 43,5 ure. Štirideset ur tedensko presegajo še v Grčiji, Bolgariji, na Poljskem in v Romuniji.

Slovenci smo, skupaj s Hrvati, tik za omenjenimi državami, na delu tedensko preživimo 39,6 ure. Statistično smo blizu Portugalcem, Čehom, Maltežanom, Slovakom in Madžarom.

Najmanj časa v službi preživijo na Nizozemskem, v povprečju le 31,2 ure na teden. Med manj obremenjenimi so še na Norveškem (34,1), na Danskem (34,4) in v Nemčiji (34,8).

Foto: Profimedia delo pisarna koledar štiridnevni delovni teden

V 27 državah Evropske unije povprečje delovnega časa na teden znaša 37,1 ure, torej dve uri in pol manj kot v Sloveniji.

V 19 državah skupne evropske valute Euro je obremenitev še malce nižja, znaša 36,4 ure na teden.

Podrobne podatke si lahko ogledate TUKAJ. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:39 22. Januar 2022.

    Tepsti je treba vola ki pridno vleče

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.