Toliko snega lahko zapade v torek

Foto: Epa
Foto: Epa
Zima bo še enkrat pokazala zobe. V noči na torek prihaja hladna fronta z obilnejšimi padavinami.
Oglej si celoten članek

"Meja sneženja se bo od severovzhoda proti jugu in jugozahodu naglo spustila do nižin. Snežinke bodo v torek dopoldan najverjetneje dosegle tudi nižje predele Primorske. V torek bo zimsko s sneženjem, ki bo čez dan od severa slabelo in do večera povsod ponehalo. Temperature se bodo v večjem delu Slovenije gibale med -1 in 3 °C," razmere, ki nas čakajo v prihodnjih dneh, opisuje portal neurje.si.

Sneg naj bi tako pobelil skoraj vso državo. "Najmanj snega bo na obali ter v Pomurju in Podravju, največ pa predvidoma na Notranjskem, v osrednji Sloveniji in na Ribniško-Kočevskem koncu. Lokalno bo, glede na današnje meteorološke izračune, zapadlo od 20 do 30 cm snega, v višje ležečih predelih, kjer bo sneg zelo suh, lahko tudi do okoli 40 cm. Po večini nižin bo zapadlo od 5 do 15 cm snega, na severovzhodu Slovenije pod 5 cm," dodajajo. Bolj natančno bodo lahko o predvidenih količinah spregovorili v ponedeljek. 

Sneženju pa bo sledila pozeba. Jutranje temperature v sredo in četrtek bodo med -1 in -7 °C, ponekod tudi pod -10 °C. Nizke bodo tudi dnevne temperature, saj se bodo gibale okoli 5 °C. 

Nizke temperature v sredo in četrtek bi lahko povzročile veliko škode na rastlinah.

Foto: Arso vremenska dolgoročna napoved

Agencija za okolje napoveduje, da bo v četrtek in petek pretežno jasno. Slana in pozeba bosta od srede do petka precej verjetni v večjem delu Slovenije. V soboto in nedeljo bo delno jasno, zapihal bo toplejši jugozahodni veter. V ponedeljek bo predvidoma oblačno in deževno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:44 4. April 2021.

    Lahko pa vlada pada v torek.....

  • 15:44 4. April 2021.

    Ja, treba uničiti vse prve pridelke, sadje,... da se bo kupovalo umetno od korporacij. Malo čudno a vse verjetneje.

  • 10:40 4. April 2021.

    Jebo vas in globalno segrevanje, že 4 leto od zadnjih 5-ih je vse pomrznilo, nobenega pridelka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.