Toliko sporočil pošlje vsak dan povprečni uporabnik

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Kljub vsem aplikacijam, ki omogočajo pošiljanje sporočil in slik, število poslanih SMS- in MMS-sporočil še kar narašča.
Oglej si celoten članek

V primerjavi z lani smo letos v prvih treh mesecih poslali 15 odstotkov več MMS-sporočil, za štiri odstotke se je povečalo tudi število poslanih SMS-sporočil. Povprečen uporabnik mobilnega omrežja je poslala 3 SMS-sporočila dnevno. Število SMS- in MMS-sporočil se je najbolj povečalo pri poslovnih uporabnikih (za 20 oziroma 30 odstotkov).

Foto: SURS Poslani SMS-i in MMS-i

Kljub visoki rasti pa so MMS-i v primerjavi s SMS-i zelo redki, v 1. četrtletju je bilo poslanih 679 milijonov SMS-sporočil in le 15 milijonov MMS sporočil. Povprečen uporabnik tako MMS-sporočilo pošlje vsakih deset dni. Modri stolpec, ki jih predstavlja, se na grafu tako komaj opazi.  

Precej več telefonov kot prebivalcev

Ob koncu marca je bilo 2,34 milijona uporabnikov mobilnega omrežja, kar je več kot prebivalcev. Število naročnikov se je na letni ravni povečalo za 3 odstotke, število predplačnikov je upadlo za sedem. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.