Toliko ukrepov izdanih ob sončnem vikendu

Foto: Epa
Foto: Epa
Od petka do vključno nedelje opravljenih 7057 nadzorov spoštovanja ukrepov za zajezitev epidemije.
Oglej si celoten članek

Policisti so ta konec tedna izrekli 926 ukrepov, od tega 705 opozoril, 215 glob, v enem primeru so ugotovili prekršek zoper javni red in mir, pet kršitev pa so odstopili v nadaljnji postopek zdravstvenemu inšpektoratu, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Na mejnih prehodih in kontrolnih točkah so od petka do vključno nedelje izdali skupaj 6574 potrdil o napotitvi v karanteno na domu, od tega 5084 odraslim in 1490 mladoletnim osebam. Vstop so zavrnili 35 osebam in preklicali 25 potrdil o napotitvi v karanteno na domu.

Preko vikenda so bile karantene izrečene tudi na notranji meji, in sicer 47 na meji z Italijo, od tega velika večina na območju novogoriške policijske uprave, ter 82 na meji z Avstrijo, kjer so bile karantene večinoma izrečene na območju kranjske policijske uprave.

Slovenija Kazni za globe. PMVD je mreža odvetnikov, ki primere prevzame brezplačno

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.