Toliko višje plače bodo po novem prejemale vzgojiteljice

Foto: Profimedia Otroci v vrtcu.
Foto: Profimedia Otroci v vrtcu.
Dvig plačnih razredov.
Oglej si celoten članek

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, minister za finance Klemen Boštjančič in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič so danes podpisali aneks, s katerim se spreminjata kolektivni pogodbi za raziskovalno dejavnost ter dejavnost vzgoje in izobraževanja.

"S podpisom aneksov se glede na dosedanje stanje zaposlenim na delovnem mestu vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja, izboljša plačo s povišanjem uvrstitve delovnega mesta za štiri plačne razrede, hkrati pa je opredeljena tudi uvrstitev delovnega mesta strokovnih delavcev z nazivom višji svetnik ter delovnega mesta asistent. Hkrati se realizira tudi zaveza iz obdobja preteklih let za višjo uvrstitev delovnega mesta asistent VII/2 in delovnega mesta mladi raziskovalec VII/2," so sporočili po dopisni seji.

Več sledi ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.