Tombola in stave

Foto: Žurnal24 Ali in kdaj bodo v Stožicah postregli z igrami na srečo, še ni znano. (Foto: Nik
ŠRC Tivoli. Z novim imenom in igrami na srečo.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Športnorekreacijski center (ŠRC) Tivoli, ki se bo preimenoval v javni zavod Šport Ljubljana, naj bi po novem organiziral tudi igre na srečo. Tako je predlagano v sklepu o spremembah zavoda, ki ga bodo na današnji seji obravnavali mestni svetniki.

Zavod bo upravljal center Stožice, kjer bo nameščena tehnološka in informacijska oprema omogočala tudi prirejanje raznih iger na srečo (tombola in podobno),” je zapisano v gradivu, ki ga je pripravil Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Na vprašanja, za katere vse igre gre ter kdo in kje jih bo organiziral, Kolenc z direktorjem zavoda Romanom Jakičem odgovarja: “Gre za tombolo in druge igre na srečo, povezane z izvajanjem programa na športnih objektih, ki jih upravlja zavod in bi mu bile dodeljene s koncesijo.”

Na podlagi sklepa in dopolnjenega statuta bo namreč zavod lahko pristojne državne institucije zaprosil za dovoljenje za organizacijo iger na srečo. “S prihodki od iger na srečo bo zavod lahko delno kril stroške obratovanja in investicijskega vzdrževanja športnih objektov MOL,” povesta sogovornika. Jakič doda, da gre v prvi vrsti za prirejanje stav na konjskih dirkah na hipodromu Stožice, saj se zdaj MOL s konjskimi društvi dogovarja, da bi tudi hipodrom upravljal javni zavod.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.