Topel obrok za občane

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Pomoč
Oglej si celoten članek

“Januarja je bilo za prejemanje toplih obrokov v letu 2012 zainteresiranih več kot 160 ljudi. Nekateri izmed njih nato niso oddali vlog za pridobitev te pravice, osem občanov pa je pravico zavrnilo naknadno oziroma bone začasno ali trajno odpovedalo iz osebnih razlogov,” razkriva Slavica Tucakov, tiskovna predstavnica piranske občine, v kateri so lani začeli prebivalcem v stiski ponujati en brezplačen topli obrok na dan.

Trenutno je med prejemniki okoli 50 odstotkov upokojencev, med njimi manjši del invalidov, drugi pa so predvsem prejemniki denarnih socialnih pomoči in posamezni prejemniki denarnih nadomestil zaradi brezposelnosti ter ljudje z izjemno nizkimi dohodki in prihranki, ki ne dosegajo 350 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.