Toplejša in varčnejša

Foto: Žurnal24 V bolnišnici načrtujejo energetsko knjigovodstvo, ki bo omogočalo boljši nadzor.
Energetska sanacija. Bolnišnica je vanjo vložila dva milijona.
Oglej si celoten članek

"V šestih mesecih, ko je potekala energetska sanacija, smo toplotno izolirali strope, tlake, stene in fasade," so sporočili iz Splošne bolnišnice Brežice. Zamenjali so tudi stavbno pohištvo in postavili solarni sistem za ogrevanje sanitarne vode.

Večino sredstev, in sicer 1,3 milijona evrov, je bolnišnica pridobila na razpisu za nepovratna evropska sredstva.

Omenjeni ukrepi ter obnova kotlarne, zamenjava energenta in obnova kuhinje pred leti že dajejo prve ugodne rezultate. Bolnišnica porabi danes 40 odstotkov energije manj kot pred petimi leti, poleg tega pa ima manjšo porabo vode in za več kot četrtino manjše skupne izpuste ogljikovega dioksida.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.