Toplek zavrnil očitke

Revizija Taluma. Domnevno sporni posli so transparentni.
Oglej si celoten članek

Kidričevo. “Vodstvo Taluma je ravnalo kot dober gospodar,” je ugotovitve revizije strnil Danilo Toplek, predsednik uprave družbe. Pojasnil je tudi sodelovanje s podjetjem Vesol pri izgradnji fotovoltaične elektrarne na odlagališču rdečega blata.

43 tisoč evrov je znašal promet Taluma v zadnjih desetih letih.

Ko je iz Vesola predčasno izstopil lastnik, smo za projekt morali najeti kredit, banka pa je zahtevala, da odgovornost prevzamejo tisti, ki so po svojih funkcijah najbolj zainteresirani za končanje,” je povedal Toplek in dodal: “Svoje glave smo držali zato, da smo projekt končali.

Poleti so namreč po tretjinski delež podjetja Vesol kupili prav Toplek, član nadzornega sveta Marko Drobnič in prvi mož banke. Ta je medtem že našla kupca podjetja, tako da Toplek in Drobnič nista več solastnika družbe Vesol, gradnja elektrarne pa je končana in ta bo tehnično pregledana naslednji teden.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.