Tošić: Naredili ste me za prvi obraz slovenskega organiziranega kriminala

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prvoobtoženi v zadevi Balkanski bojevnik je tako kot na prvem sojenju zanikal svojo vpletenost v preprodajo mamil. Trdi, da bo svojo nedolžnost tudi dokazal, sodišče pa je pozval, naj ne odloča na "podlagi negativno ustvarjene medijske podobe, ampak na podlagi dokazov".
Oglej si celoten članek

Tošić opozarja, da je po tem, "kar so določeni organi servirali medijem", postal prvi obraz slovenskega organiziranega kriminala. 

Po njegovem se je nekaterim organom in osebam očitno zdelo pomembno, da ustvarijo podobo o njegovi zločinskosti, zaradi česar da sploh ni več važno, ali bo obsojen, temveč, kdaj bo. 

Zato bo svojo nedolžnost dokazoval do konca, je napovedal Tošić, ki je po ugotovitvah iz obtožnice vodja slovenskega dela mednarodne preprodajalske združbe. 

Obtoženi se je danes sicer skliceval na zagovor s prvega sojenja iz maja 2011, dopolnil ga je le z ugotovitvami oz. dokazi, ki so se izvedli skozi prvo sojenje in naj bi dodatno dokazovali njegovo nedolžnost. 

Tošič: Dokazi iz tujine me razbremenjujejo

Foto: Saša Despot balkanski bojevnik

Tako po njegovem dokazi iz drugih držav, med drugim tudi pričanje enega od srbskih skesancev, v celoti razbremenjujejo, "zgolj slovenska policija je predložila nekaj popolnoma drugega in ga poskušala vplesti v vlogo organizatorja". 

Zato je neizpodbitno razvidno, da ni imel organizatorske vloge pri očitanih dejanjih trgovanja s kokainom, je opozoril. 

Tošić je v svojem zagovoru na prvem sojenju maja 2012 sicer priznal, da pozna domnevnega kralja kokaina Darka Šarića, a je hkrati zanikal, da bi bil član hudodelske združbe ter zatrdil, da "nikoli ni imel opravka z mamili". 

Obtoženi na vprašanja ne bo odgovarjal, njegovemu zagovoru pa sledijo še zagovori ostalih 14 obtoženih. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:47 11. April 2016.

    Jaz sem bil prepričan , da bodo sedli vsi na zatožno klop zaradi utaje davkov , kaj sploh dela FURS …

  • 15:36 11. April 2016.

    Če si tak poštenjak , kako poznaš tista dva brata za teboj , ki sta bila barabi že s 13 …

  • 15:26 11. April 2016.

    le s čim je tale tip prišel do n-stanovanj ( cca 20 !!!) in par lokalov po ljubljani ?????????!!!!!!!!!!<br />oćitno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.