Tošić toži državo za 350.000 evrov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tošić toži finančne institucije, ki so mu odmerile davek na neprijavljeno premoženje. Zahteva 350.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Dragan Tošić, v primeru balkanski bojevnik domnevni vodja združbe, ki je bil kasneje opran krivde zaradi izločitve dokazov, toži Republiko Slovenijo, poroča Planet TV. Natančneje toži finančne institucije, ki so mu odmerile davek na neprijavljeno premoženje. Tošić želi, da mu država vrne 350.000 evrov.

Razlika med prihodki in odhodki ogromni

Po poročanju Planet TV je državna uradnica v pol ure trajajoči razpravi zavrnila Tošićeve očitke o nepravilnosti velikega davka, ki mu ga je odmerila država. Tošiću so namreč med leti 2005 in 2008 ugotovili veliko razliko med prihodki in odhodki. Premoženja se mu je povečalo za dobrih 400.000 evrov, porabil je še enkrat toliko, ustvaril pa le 372.000 prihodkov. Na razliko, slabih 900.000 evrov, so mu tako odmerili davek, ki ga Tošić želi nazaj.

Država je zopet zavrnila Tošićevo utemeljitev, da je trošil denar, ki si ga je izposodil od treh ljudi. Kot navaja Planet TV, tega ne verjame, ker Tošić navedb ne more izkazati z nobenim bančnim izkazom oziroma zapisom.

"Sodeloval sem!"

Vse, kar je Tošić danes povedal na upravnem sodišču je le, da je v enoletnem postopku 100-odstotno sodeloval z Davčno upravo RS. Postopek se bo nadaljeval po dopolnitvi z listinami, ki so bile predložene na današnji glavni obravnavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 01:16 15. Maj 2013.

    Seveda je treba vse kriminalce kaznovati, se strinjam. Ampak komentatorji vedno pozabijo, da je svoboda posameznika, nedotakljivost in enakopravost, pa …

  • 00:00 15. Maj 2013.

    Ja imaš preu. Še to bo mi skupaj vrgl, on pa bo verjetno dal vstran kej za nogometne vstopnice unim, …

  • 21:44 14. Maj 2013.

    To je verjetno denar od tistega limita, ki mu ga je posodil prijatelj Zoki. Takim tipom, ki imajo denar za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.