Tovornjak prebil ograjo

Foto: R. V. Nesreča na štajerski avtocesti. Foto: Žurnal24 Nesreča na štajerski avtocesti. Foto: PGE Celje Prometna nesreča na štajerski avtocesti. Foto: PGE Celje Prometna nesreča na štajerski avtocesti. Foto: PGE Celje Prometna nesreča na štajerski avtocesti. Foto: PGE Celje Prometna nesreča na štajerski avtocesti.
Zimske razmere na cestah voznikom spet povzročajo preglavice. Tokrat je najhuje na štajerski avtocesti, kjer med Dramljami in priključkom Celje-vzhod promet ovira tovorno vozilo, ki je zapeljalo čez varovalno ograjo.
Oglej si celoten članek

V prometni nesreči so udeležena še tri osebna vozila. Voznik tovornjaka z romunskimi registrskimi tablicami, ki je vozil proti Mariboru, je namreč zapeljal čez varovalno ograjo sredi avtoceste in obtičal na prehitevalnem pasu avtoceste proti Ljubljani, so za zurnal24.si povedali na Policijski upravi (PU) Celje.

V tovorno vozilo sta se nato zaleteli še dve vozili. V nesreči nihče ni bil huje poškodovan, je pa zato nastal daljši zastoj. Na PU Celje priporočajo predvsem tistim voznikom, ki se peljejo proti Ljubljani, da naj avtocesto zapustijo pri izvozu za Tepanje.

Nastaja daljši zastoj

Med Dramljami in priključkom Celje - vzhod sta tako v obe smeri zaprta prehitevalna pasova, zato na Prometno-informacijskem centru (PIC) priporočajo previdno vožnjo zaradi možnosti naleta;

zastoj v smeri Ljubljane je od cestninske postaje Tepanje, v smeri Maribora (4 kilometre); zaradi varnosti občasno zapirajo predora Pletovarje in Golo Rebro v smeri Ljubljane; vozniki lahko uporabijo vzporedno regionalno cesto  Sl. Konjice - Celje.

Že dopoldne več nesreč

To pa ni edina nesreča na štajerski avtocesti. Že dopoldne se je nesreča zgodila tudi med Framom in počivališčem Polskava v smeri Ljubljane.

Med predorom Podmilj in Blagovico, prav tako v smeri Ljubljane, pa je bil zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas. Takrat je nastal večkilometrski zastoj.

KAKO SO BILE TOKRAT USPEŠNE ZIMSKE SLUŽBE? Več v povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:47 8. Februar 2012.

    In cesta je ponovno odprta..po debelih 24-tih urah. So zgleda cel nov pas potegnil vmes.

  • 14:47 7. Februar 2012.

    Ceste so zimskim razmeram primerno prevozne.<br />Z ustrezno zimsko opremo in trezno glavo gre brez problemov.<br />Tisim, ki pa pričakujejo …

  • 13:41 7. Februar 2012.

    ponavljam že včeraj zapisano:<br />To kar se dogaja na ,,štajerki,, je že preseglo mejo razuma in znosnosti. V Policiji ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.