Tovornjaki in avtobusi omejeno skozi Karavanke

Foto: Dars
Foto: Dars
Zaradi večje varnosti v predoru Karavanke od danes tovornjake, težje od 7,5 tone, in avtobuse "dozirano" spuščajo skozi.
Oglej si celoten članek

Dars je danes zjutraj začel omejevati število tovornih vozil in avtobusov v predoru Karavanke.

"Tovorna vozila nad 7,5 tone in avtobusi se bodo v smeri Avstrije pred cestninsko postajo Hrušica preusmerili na parkirišče cestninske ploščadi, kjer bodo s prometno signalizacijo vodeni do dozirnega semaforja. Semafor bo nameščen na izvozu s parkirišča in bo v časovnih intervalih ob povečanem prometu skozi predor spuščal vozila na cestninsko postajo. Največji dozirni čas ob največjih obremenitvah prometa v predoru lahko znaša 60 sekund," pojasnjujejo na Darsu.

Kot je za zurnal24.si pojasnil Marjan Koler iz službe za komuniciranje pri Darsu, nova ureditev ni povzročila nobenih težav, promet poteka normalno.

Avtoprevozniki že poznajo sistem

Na avstrijski strani predora je takšna ureditev prometa v veljavi že od lanske pomladi. "Zato so se tudi naši avtoprevozniki že seznanili s tem sistemom. To je edini enocevni predor, promet poteka dvosmerno, tako da ne bi bilo logično, da bi Avstrijci to vzpostavili kot enega od varnostnih ukrepov, mi pa ne," pojasnjuje  Koler.

Z nadziranjem števila tovornih vozil in avtobusov želijo zagotoviti višjo raven prometne varnosti in zmanjšati tveganje za nastanek nesreč v predoru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:57 24. Julij 2013.

    Kje so sedaj tisti sindikalni mojstri prevoznikov, mislim, da se je pisal Klobasa, če me spomin ne vara. Kaj sedaj, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.