Tovšakova privedena na sodišče

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nekdanja direktorica Vegrada pred preiskovalno sodnico. Odvetnik: Očitke bo potrdil oz. ovrgel nadaljnji postopek.
Oglej si celoten članek

Preiskovalna sodnica na mariborskem okrožnem tožilstvu je danes zaslišala nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, ki je skupaj s še 13 osebami obdolžena dajanja in prejemanja daril pri gospodarskem poslovanju.

"Tovšakova je v tej zadevi podala zagovor. Glede očitkov pa bo zadeve potrdil oziroma ovrgel nadaljnji postopek," je ob odhodu s sodišča povedal njen zagovornik Boris Kanduti. Tovšakova sama izjav za medije ni dajala.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je konec februarja po vrsti hišnih preiskav v Sloveniji ovadil 14 oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj, od tega 13 za dajanje in za enega tujca za nezakonito prejemanje daril.

Za Tovšakovo, Uroša Plankarja in Aleša Pangerca je bil odrejen 30-dnevni pripor. Prav tako za poljskega državljana Mareka Andrzeja Konfisza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.