Tovšakova znova na sodišče, tokrat za 3,5 milijona evrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tovšakova se v primeru Rimskih term želi pogoditi. Obtožnica jo bremeni, da sta s tedanjim direktorjem Rimskih term na podlagi ponarejene dokumentacije pridobila in porabila 3,5 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Celjsko okrožno sodišče je za danes razpisalo predobravnavni narok za nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak in druge, obdolženi pa so kaznivega dejanja goljufije na škodo EU v primeru, ki se nanaša na projekt Rimske terme. Višina protipravne premoženjske koristi v tem primeru znaša 3,5 milijona evrov.

Tovšakova se želi pogoditi

Zagovornik Tovšakove Boris Kanduti je povedal, da so se s tožilcem Stanislavom Pintarjem dogovorili, da pridejo na sodišče, vendar bodo sodnici Romani Gradič, ki vodi postopek, predlagali preložitev naroka. Po pojasnilih Kandutija se želi Tovšakova, ki je v torek priznala kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, za kar je obsojena na dve leti zapora, pogoditi s tožilcem.

Od Pintarja, ki je potrdil, da so se dogovorili o pogajanjih in da mora biti tožilec naklonjen pogajanjem, Kanduti pričakuje, da na mizo postavi vse dokaze, potem bodo preverjali, kateri očitki so utemeljeni, kateri pa so manj utemeljeni.

Ponaredila sta dokumentacijo

Pintar je dejal, da je Tovšakova v tem domnevnem kaznivem dejanju tedanjega direktorja Rimskih term Maksa Brečka, ki je avgusta lani umrl, napeljala, da sta skupaj na podlagi ponarejene dokumentacije vložila zahtevo na gospodarsko ministrstvo za pridobitev 3,5 milijona evrov. Ta sredstva sta pridobila in porabila. Poleg tega jo obtožnica bremeni, da je del terjatev iz tega posla, ki pa sploh niso obstajale, prodala faktorinški družbi Prvi faktor za 1,4 milijona evrov.

Specializirano državno tožilstvo je obtožnico vložilo oktobra lani, Vegrad pa je sodeloval pri prenovi Rimskih term, ki so bile zaprte od oktobra 1991 in so konec marca 2011 sprejele prve goste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:52 11. April 2013.

    Uboga babica Hilda, dajmo, naj se skesa, opredelite cca 4 leta zapora, plačilo skupnih stroškov 1 milion EUR in gremo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.