"Tožijo me, ker smo vsi rdeči"

Foto: primorska 19.05.2011, izola, breda pecan, foto barbara milavec primorska 19.05.2011, izola, breda pecan, foto barbara milavec
Toži podžupanjo in nekdanjega direktorja za 600 tisočakov.
Oglej si celoten članek

“Tožbe niso umaknili, da ne bi kdo pomislil, da je razlog v tem, da smo vsi rdeči,” je hudomušno dejala izolska podžupanja Breda Pečan. Komunala Izola toži njo kot nekdanjo županjo in bivšega direktorja Marina Domia za dobrih 605 tisoč evrov. Obravnava tožbe je bila včeraj.

Kazensko oproščena

Komunala Izola naj bi bila oškodovana zaradi gradbenih posegov na območju izolskega svetilnika, ki niso bili opravljeni v skladu z dovoljenji in za katere je gradbeni inšpektor ukazal rušitev. Poleg tega so morali najemnikoma dveh lokalov, ki sta že podpisala pogodbo, izplačati izgubljeni dobiček za več let. Tožbo je sprožil takratni župan Tomislav Klokočovnik. “V kazenskem postopku sva bila popolnoma oproščena. Ne samo da je sodišče ugotovilo, da nisva zlorabila pooblastil, celo malomarnosti nama ni moglo očitati,” je poudarila Pečanova.

Projekt se ni izšel

Obenem je bila tudi sklicana, a pozneje preklicana obravnava pravdne zadeve, v kateri izolska občina toži društvo za pomoč zasvojencem Drevo življenja. Projekt gradnje prostorov za društvo, v kar je občina pod Pečanovo vložila 640 tisoč evrov, se ni izšel, kot je bil zamišljen. Tožbo je prav tako sprožil Klokočovnik kot naslednik Pečanove. Proti njej je vložil tudi kazensko ovadbo, a je bila zavržena. Aktualni župan Igor Kolenc z društvom prav tako ni našel skupne besede, dejstvo pa je, da je občina kljub omenjenemu vložku uradno le desetodstotna lastnica zgrajenega objekta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:17 13. September 2013.

    Dođe cica na kolica.

  • 15:27 13. September 2013.

    Kravo na štrik da ne bo delala škode,to ve vsak kmet , samo ta stara baba ne.

  • 14:11 13. September 2013.

    pujsa

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.