Tožili bodo državo

Foto: Žurnal24 Miklaužić: Država bo morala plačati prispevke in odpravnine. (Foto: Gregor Katič
Nekdanji delavci Steklarske nove bodo tožili državo.
Oglej si celoten članek

Tožbe. Odvetniška družba Čeferin bo za 200 nekdanjih delavcev Steklarske nove po prvomajskih praznikih vložila tožbo zoper državo in Kapitalsko družbo zaradi neplačanih prispevkov za beneficirano delovno dobo in neizplačane odpravnine."Prepričani smo, da so bili delavci oškodovani. Država ni ukrepala in je zato odgovorna," je za Žurnal24 povedala odvetnica Ines Najvirt.

Nekdanji sindikalist v podjetju Stjepan Miklaužić delavce poziva, naj jutri ob 13. uri pridejo pred podjetje, kjer bodo izpolnjevali obrazce za oprostitev plačila sodnih taks. Te se po odvetničinih besedah sicer lahko gibljejo tudi okrog 500 evrov za tožbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.