Tožilka umaknila obtožbo

Foto: Žurnal24 Duševno moten moški je na osnovni šoli v mestu Nanping na vzhodu Kitajske z nože
Po skoraj dvajsetih letih se je zaključil primer na sodišču za poskus umora z umikom obtožnice, ker storilcu ni bilo mogoče dokazati naklepa.
Oglej si celoten članek

"Stane Jakopič me je napadel prvi, jaz sem se le branil," je danes na ljubljanskem okrožnem sodišču senatu očitke obtožnice pojasnil 49-letni Ivo Šimič iz Bosne.

Slednja mu očita, da je leta 1991 pred diskoteko Mesečina v Trbovljah  poskusil umoriti Staneta Jakopiča. Z nožem naj bi ga porezal po prsnem košu in obrazu. Jakopič se danes na sodišču ni spomnil, da je bil poškodovan.

Šimič je pojasnil, da je bil v Sloveniji večkrat, ni pa vedel, da proti njemu teče postopek. Leta 2006 so ga zaslišali v Bosni, sedaj pa se je vabilu našega sodišče odzval. Vendar je tožilka danes od obtožbe odstopila, ker mu glede na naravo poškodbe oškodovanca ni mogoče očitati naklepa za umor.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.