Tožilstvo pod lupo protikorupcijske komisije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tožilstvo. Preiskuje ga protikorupcijska komisija.
Oglej si celoten članek

Prijava. Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) preverja, ali je šef tožilstva Zvonko Fišer ravnal nezakonito ali celo koruptivno, ko je sredi junija za generalnega direktorja na vrhovnem državnem tožilstvu (VDT) določil Boštjana Škrleca, sicer nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje. Fišer je namreč Škrleca pooblastil nekaj dni za tem, ko ga je vlada s te funkcije že razrešila.

MNZ Klemenčiču: Preverite!

Vlada Boruta Pahorja ga je na položaj imenovala na svoji zadnji seji pred zamenjavo oblasti; na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) so prepričani, da povsem nezakonito. “KPK je od odgovorne osebe na MNZ prejela obvestilo oziroma predlog za preverbo zadeve. Odločitve KPK še ni sprejela oziroma postopek še ni končan, zato podrobnejših informacij ne moremo posredovati,” pojasnjujejo na komisiji, ki jo vodi Goran Klemenčič. Tožilstvo naj bi komisija že pozvala, naj jim uradno pojasnijo okoliščine, v katerih je bil za generalnega direktorja na VDT vnovič določen Škrlec. Na MNZ pa istočasno pričakujejo, da bo Fišer na zakonit način namesto Škrleca izbral novega generalnega direktorja. A na VDT za zdaj novega direktorja ne bodo iskali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.