Tožilstvo v letu dni ni spisalo obtožnice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po letu dni od aretacije Tomaža Lovšeta še vedno ni spisana obtožnica zoper njega.
Oglej si celoten članek

V začetku lanskega avgusta so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada na zaslišanje pred preiskovalno sodnico odpeljali Tomaža Lovšeta, lastnika Diners Cluba Slovenija. Kriminalisti so na območju ljubljanske in koprske uprave opravili 14 hišnih preiskav zaradi suma gospodarskih kaznivih dejanj v višini najmanj devetih milijonov evrov.

V preiskavi sta se poleg Lovšeta znašla tudi direktor Diners Cluba Slovenija Sašo Pušnik in Anton Hrovatič, prav tako zakoniti zastopnik družbe. Slednja dva sta bila po zaslišanjih izpuščena, Lovše pa je ostal v priporu. Po treh mesecih so ga na podlagi najvišje varščini v Sloveniji, ki je znašala kar milijon evrov, izpustili na prostost.

Kot piše današnje Delo, obtožnica zoper njega tudi leto dni po aretaciji še vedno ni spisana.

Tožilstvo je že novembra ocenilo, da jim zaradi pomanjkanja tehničnih, materialnih in tudi kadrovskih resursov v šestih mesecih ne bo uspelo končati preiskave. Maja letos so prejeli obsežno izvedensko mnenje s področja financ, ki pa ga še preučujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:35 8. Avgust 2014.

    Čovek ima pare ne treba zatvor. Bolje da zatvore gladne ljude što nema da jede.

  • 11:20 8. Avgust 2014.

    Vrana vrani ne izljuje oči. Saj smo v Sloveniji.... svinjareji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.