Tožilstvu ovadba zoper Jankovića

Foto: Žurnal24 Policija trdi, da zoper Jankovića ni prejela kazenske ovadbe.
Vrhovno državno tožilstvo je kazensko ovadbo zoper Zorana Jankovića odstopilo v reševanje okrožnemu tožilstvu v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Vrhovno državno tožilstvo je okrožnemu tožilstvu v Ljubljani v reševanje odstopilo kazensko ovadbo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Gre za sum zlorabe uradnega položaja in nevestnega službovanja. Ovadbo je vrhovno tožilstvo 28. septembra prejelo od svetniškega kluba SDS Mestne občine Ljubljana.

Mestni svetniki slovenskih demokratov so namreč 27. septembra na podlagi ugotovljenih nepravilnosti in nezakonitega ravnanja vložili kazensko ovadbo na Vrhovno državno tožilstvo RS. Županu so očitali predvsem nepravilnosti v zvezi s prekoračitvijo proračunske postavke za urejanje zemljišč in zadolževanje MOL za nakup nepremičnin, hkrati pa so opozarjali tudi na nezakonito ravnanje in izdajo nezakonitih aktov.

Policija medtem zaradi varstva osebnih podatkov noče izdati števila kazenskih ovadb, ki jih je prejela zoper Zorana Jankovića v celotni zgodovini njegovega županovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.