Tragedija na Triglavu; sinu pred očmi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Planinec omahnil v propad sinu pred očmi.
Oglej si celoten članek

Planinsko društvo Malačka s Hrvaške je na svoji Facebook strani objavilo žalostno vest o tragični smrtni njihovega 49-letnega člana, ki je življenje izgubil v soboto popoldne med sestopom s Triglava proti Planiki, piše Slobodna Dalmacija.

Hrvaški planinci so bili v Sloveniji na tridnevnem izletu. Del njih se je podal na lažjo planinsko turo, del pa se je odločil za vzpon na najvišji slovenski vrh. Med njimi je bil tudi nesrečni 49-letni profesor.

Po pisanju portala 24sata je bil vzpon na Triglav zahteven, omenjeni profesor se je na vrh podal skupaj s svojim 15-letnim sinom, ki je bil v času nesreče kakih 20 metrov oddaljen od njega.

49-letniku je pri sestopu spodrsnilo, omahnil je v prepad, kakih sto metrov globoko. Helikopter je bil na mestu nesreče, še pišejo hrvaški portali, v dvajsetih minutah, a žal je bilo za planinca, očeta treh otrok, prepozno.

xxx

Le nekaj ur pred tem je v Julijskih Alpah umrl tudi 34-letni slovenski planinec.

Tragično Zadnja pot za slovenskega planinca

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:34 6. Avgust 2019.

    Ej ljudje Triglav ni kopalnica da boste napol nagi in v natikačah pa še v njej se pade

  • 10:23 6. Avgust 2019.

    Zato se je treba pripenjat.

  • 08:54 6. Avgust 2019.

    Sestop s Triglava ni sprehod po plaži. Je te težji od vzpona.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.