Tragedija nad Savinjskim sedlom, Zdrsnil 70 metrov po pobočju

Foto: GRS / Vladimir Habjan Gorska reševalna služba
Na grebenu med Savinjskim sedlom in Mrzlo goro v občini Solčava je v četrtek okoli 13. ure plezalec zdrsnil v globino in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.
Oglej si celoten članek

Soplezalec je ostal nepoškodovan na grebenu, poroča center za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje.

Policisti policijske postaje Mozirje so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta 54- in 55-letni planinec hodila po brezpotju po grebenu Mrzlega vrha. Malo pred vrhom je 55-letni planinec pri vzpenjanju zdrsnil, nakar je padel po strmem pobočju okoli 70 metrov v prepadno globel, kjer je mrtev obležal. Zdravnica mozirskega zdravstvenega doma je odredila sanitarno obdukcijo, da se potrdi vzrok smrti.

Gorski reševalci in posadka helikopterja Slovenske vojske so nepoškodovanega plezalca rešili s pomočjo vitla. Nato so njega in pokojnika prepeljali v dolino.

 

* Fotografija je simbolična

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:34 25. Oktober 2019.

    Kaj je zdaj?? Planinec al plezalec???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.