Tragično: zato je bila v nedeljo cesta tri ure zaprta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Slovenske ceste spet vzele življenje.
Oglej si celoten članek

Na regionalni cesti med Divačo in Senožečami se je v nedeljo ob 11.33 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 52-letni motorist, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Sopotnica hudo poškodovana

Motorist se je iz Izole skupaj s sopotnico peljal od Divače proti Senožečam. Pred njima je vozila 71-letna voznica osebnega avtomobila iz Ankarana. Ko je voznica pri zavijanju v levo zmanjšala hitrost, je v zadnji del njenega avta trčil motorist.

Voznik motorja je podlegel poškodbam, 60-letna sopotnica se je huje poškodovala in so jo odpeljali v bolnišnico v Izolo.

Po nesreči so posredovali tudi gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče, ki so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP in policiji. Na kraj prometne nesreče sta prišli preiskovalna sodnica in državna tožilka, odrejena je bila sodna obdukcija. Zaradi nesreče je bila cesta zaprta več kot tri ure.

Več nesreč motoristov

V nedeljo se je po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje zgodilo več nesreč motoristov, ki so jih reševalci prepeljali v bolnišnico. 

Ob 11.52 sta v Dolenjem Karteljevem v občini Novo mesto trčila motorist in osebno vozilo, kjer so pomagali gasilci GRC Novo mesto. Reševalci NMP Novo mesto so dve ponesrečeni osebi oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. 

Ob 13.11 je v naselju Matavun v občini Divača prišlo do naleta motornega kolesa v osebno vozilo. Posredovali so tudi gasilci ZGRS Sežana, PGD Senožeče in Divača, v nesreči sta bili dve osebi poškodovani, prepeljani sta bili v SB Izola.

Ob 15.12 je prišlo do padca motorista z motorjem na lokalni cesti med Kobdiljem in Ponikvami v občini Komen. Poškodovana oseba je bila prav tako prepeljana v SB Izola.

Fotografija je simbolna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:54 25. April 2021.

    včeraj sem montiral kuhinjo v Kozini v hiši tik ob glavni cesti Divača -Koper. Vsak drugi motorist je takoj,ko je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.