Tratar novi državni pravobranilec

Foto: Žurnal24 Na jeseniškem sodišču pravijo, da dobivajo vse več predlogov za rubež nepremični
Poslanci so na mesto generalnega državnega pravobranilca za šest let imenovali Boštjana Tratarja.
Oglej si celoten članek

Državni zbor je s 47 glasovi za in 23 proti na mesto generalnega državnega pravobranilca za šestletni mandat imenoval Boštjana Tratarja.

Tratarja je državnemu zboru v imenovanje predlagala vlada, ki se je po navedbah pravosodnega ministra Aleša Zalarja zanj odločila na podlagi kandidatovega življenjepisa, strokovnih referenc in predstavljenega programa dela. Ta vsebuje ukrepe in načine, kako izboljšati delo državnega pravobranilstva, kako bolje obvarovati javni interes in kako zagotoviti izvajanje varčevalnih ukrepov vlade.

Zdajšnjemu generalnemu državnemu pravobranilcu Lucijanu Bembiču poteče mandat 15. julija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.