Trave za 25 tisoč evrov

Foto: Žurnal24 Vhod v laboratorij. (Foto: PU Ljubljana)
V bližini Loškega Potoka dobro opremljen laboratorij za hidroponično gojenje konoplje. Če mu tega ne bi preprečili policisti, bi imel 32-letnik za 25 tisoč evrov dobička.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski kriminalisti so prejšnji teden pri 32-letnem moškem iz okolice Ljubljane opravili hišno preiskavo. Preiskali so najeto stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje v okolici Loškega Potoka, kjer je moški izdelal posebno prirejen prostor za hidroponično gojenje konoplje.

Odkrili in zasegli so 240 rastlin, visokih do 20 centimetrov, in tehnično opremo za gojenje. 32-letnik bi s prodajo pridelka na črnem trgu zaslužil okoli 25 tisoč evrov.

Foto: Žurnal24

 V hišni pripor
"Prostor, ki ga je najel lani, je bil izredno dobro opremljen s sistemi za merjenje temperature, vlage, kislosti zemlje, timerji za vlaženje zemlje in prižiganje luči ter z drugimi pripomočki, ki so služili za odzračevanje in vzdrževanje toplote. Osumljeni je posedoval tudi agregat za proizvajanje električne energije, ki ga je priključil na sistem in tako zmanjševal porabo električne energije, ki jo je potreboval za ustvarjanje posebnih pogojev za gojenje konoplje," so sporočili s PU Ljubljana.

32-letnika je že zaslišal preiskovalni sodnik, ki je zanj odredil hišni pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.