Trčila dva tovornjaka, na štajerski avtocesti 16-kilometrski zastoj

Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča
Na štajerski avtocesti zastoji v obe smeri. Voznik v smrtni nevarnosti.
Oglej si celoten članek

Na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče promet poteka samo po prehitevalnem pasu med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico jug v smeri Maribora.Vozniki osebnih vozil se na regionalno cesto lahko preusmerijo med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica jug.

Okrog 9. ure sta namreč trčili dve tovorni vozili. Kot je navedla predstavnica PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga, je do prometne nesreče prišlo, ko je hrvaški voznik trčil v stoječe priklopno vozilo madžarskega voznika.

 Hrvaški voznik se je pri tem poškodoval in je po zadnjih informacijah v smrtni nevarnosti.

Foto: arhiv PGD Slov. Konjice Prometna nesreča

"Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo, pomagali reševalni službi, voziloma odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje nevarnih snovi in posipali iztekle tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Slovenska Bistrica odpeljali v UKC Maribor,"  je razvidno iz portala Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Zaradi prometne nesreče je bila do približno opoldneva zaprta štajerska avtocesta med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico jug v smeri Maribora. Zastoj je bil dolg približno deset kilometrov.

Proti Ljubljani 16-kilometski zastoj

Kmalu po nesreči pa je daljši zastoj nastal v drugo smer. Na štajerski avtocesti od Blagovice proti Ljubljani je bil ob 9.30 po poročanju portala promet.si zastoj dolg približno 16 kilometrov. Zastoj je bil tudi na regionalni cesti Blagovica - Lukovica - Domžale.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:01 15. Junij 2017.

    Janez, kakšen bi bil naslov, če nekdo od zadaj trči vate. Ali bi priznal, da si ti tudi trčil.

  • 13:37 15. Junij 2017.

    Glede cest je to bolj ali manj populizem. Glede železnic pa je čas za nadgradnjo že bil kakih 10 let …

  • 13:37 15. Junij 2017.

    Glede cest je to bolj ali manj populizem. Glede železnic pa je čas za nadgradnjo že bil kakih 10 let …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.