Trčila vlak in tovornjak

Foto: Davor Javorović/Pixsell đakovo nesreča Foto: Davor Javorović/Pixsell đakovo nesreča Foto: Davor Javorović/Pixsell đakovo nesreča
Na železniškem prehodu v Budrovcih v bližini Đakova je mednarodni potniški vlak, ki je vozil iz smeri Sarajeva v Budimpešto, trčil v tovornjak. Poškodovanih je bilo 12 potnikov, ter strojevodja, pomočnik strojevodje in voznik tovornjaka. Na srečo vsi lažje.
Oglej si celoten članek

Okrog pol enih je strojevodja vlaka na železniškem prehodu v bližini Đakova trčil v tovornjak. Po pisanju 24sata, je strojevodja potniškega vlaka intercity, ki je peljal na relaciji Sarajevo–Budimpešta, na tirih opazil tovorno vozilo z betonsko hruško, ki se je premikalo zelo počasi. Takoj je začel trobiti in zavirati, a mu zaradi prevelike hitrosti ni uspelo ustaviti. Trčil je v tovornjak in ga še kar nekaj časa potiskal pred sabo.

"Trk je bil tako silovit, da je tovornjaku odtrgalo hruško z betonom, ki se je razlil povsod naokrog. Voznik je preplašen izstopil in dejal, da je z njim vse v najlepšem redu. Imel je srečo, da je vlak trčil v mešalec in ne v kabino. Nato so nas potnike pregledali reševalci. Na srečo ni bil nihče težje poškodovan. Organizirali so nam avtobusni prevoz do Osijeka," je dejal eden izmed potnikov.

V nesreči je bilo lažje poškodovanih 12 potnikov, strojevodja, pomočnik strojevodje in voznik tovornjaka. Na srečo vlak ni iztiril, saj bi bile lahko posledice nesreče še veliko hujše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:00 20. November 2012.

    Žurnal a zdej boste pa komentarje , ki vas smešijo brisal , namesto da bi popravili svojo napako ! VLAK …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.