Tretjič o več stvareh hkrati

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
Prihajajoča superreferendumska nedelja bo tretji referendumski dan, na katerem bomo hkrati odločali o več kot enem vprašanju.
Oglej si celoten članek

Prvič v petnajstletni zgodovini referenedumov v Sloveniji sta dva referenduma na isti dan potekala januarja 2003. Odločalo se je o železnicah in vračanju vlaganj v telekomunikacijsko omrežje. Za preoblikovanje Slovenskih železnic v holding s tremi odvisnimi družbami je glasovalo dobrih 47 odstotkov volivcev. Za vračanje vlaganj v telefonijo je glasovalo dobrih 76 odstotkov upravičencev. Udeležba je bila 31-odstotna.

Le dva meseca kasneje, marca 2003, sta potekala posvetovalna referenduma o EU in zvezi Nato. Za to, da Slovenija postane članica EU, je glasovalo 89 odstotkov volivcev, za vstop v zavezništvo pa je glasovalo 66 odstotkov. Volilna udeležba je bila 60-odstotna.

Tokrat se prvič odloča o treh stvareh hkrati. Volivci bodo v nedeljo oddali svoj glas za ali proti uveljavitvi pokojninske reforme, zakona o delu na črno in zakona o arhivih.

OPOZORILO UREDNIŠTVA: Zaradi predreferendumskega molka smo izklopili možnost komentiranja.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.