Trg postal parkirišče

Foto: Žurnal24 Med parkiranimi avtomobili so se s težavo prebijali tudi otroci s spremstvom.
Župniki so na veliki četrtek svoje avtomobile pustili kar pred cerkvijo. Na nadškofiji pravijo, da so imeli dovoljenje.
Oglej si celoten članek
 

Dragi avtomobili!

Z najdražjim avtomobilom na zaparkiranem Slomškovem trgu se je lahko pohvalil župnik iz Slovenskih Konjic. Bmw 525 D z M-paketom v osnovni različici stane 50 tisoč, z dodatki pa tudi do 70 tisoč evrov.

“Ves Slomškov trg je zaparkiran do zadnjega kotička in komaj greš mimo avtomobilov. Ti stojijo tik pred vhodom v cerkev. In to na veliki četrtek,” nas je obvestila ena izmed bralk, ki je včeraj dopoldne prečkala zaparkiran Slomškov trg. V Slomškovi cerkvi je namreč včeraj dopoldne potekala krizmena maša, ki so se je udeležili župniki župnij mariborske nadškofije in drugi visoki predstavniki mariborske cerkve. Parkirani avtomobili pa so bili v lasti udeležencev te maše.

Brez dovoljenja MOM
V mestni redarski službi so jasni: “Parkiranje tam ni dovoljeno. Seveda tak prekršek kaznujemo.” Ali so koga včeraj na tej površini kaznovali, pa nam Danijel Železnjak, direktor mestne redarske službe Maribor, pozno popoldne ni znal pojasniti. Na Mestni občini Maribor (MOM) niso izdali nobenega dovoljenja za parkiranje na omenjenem mestu pred cerkvijo. “Parkirali so tam, kjer niso označeni parkirni prostori? Tam se zagotovo ne sme parkirati. Za ta prostor niti ne bi nikoli izdali takšnega dovoljenja,” pojasnjuje Branimir Belca, namestnik direktorja mariborskega urada za komunalo.

“Vaše delo je sramotno”
“Ta maša je enkrat na leto in takrat se naredi dovoljenje. Zemljišče je v lasti stolne župnije, ki vedno lahko odobri parkiranje v soglasju z mestom,” je pojasnil Igor Vojinovič, tiskovni predstavnik mariborske nadškofije. Očitno pa zadnjemu ni bilo všeč, da ga sprašujemo o zaparkiranem Slomškovem trgu, saj nas je, še preden je prekinil telefonsko zvezo, odpravil s težkimi besedami: “Zakaj pa spet pišete o Cerkvi? Spravite se na koga drugega. Vaše delo je bizarno in sramotno!”& amp; lt; /em>
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.