Trgovine še v zraku

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Stožice. Italijanskemu partnerju manjka še slaba tretjina najemnikov. Kljub temu bi ga lahko odprli do novembra.
Oglej si celoten članek

Direktor Grepa Uroš Ogrin je sredi maja napovedal, da bi lahko 15 milijonov evrov dodatnega posojila za dokončanje trgovskega središča v Stožicah dobili do junija. Kot kaže, jim to še ni uspelo, Ogrin pa je bil včeraj prezaposlen, da bi odgovoril na naša vprašanja.

Z dodatnimi 15 milijoni bi Grep počrpal še 15 milijonov evrov že odobrenega posojila. To bi bilo po besedah Ogrina skupaj z 12 milijoni Mestne občine Ljubljana (gre za plačilo dvorane) dovolj za dokončanje trgovskega središča.

Polni več kot dve tretjini

Po zadnjih napovedih bi moral biti trgovski del odprt do konca novembra, kar je še vedno mogoče. Ogrin je namreč maja napovedal, da ga bodo 25. novembra odprli, če bo italijanska družba Larry Smith v enem mesecu oddala 80 odstotkov trgovskega središča, sicer bo dokončan do marca. "Trenutno smo zapolnili več kot dve tretjini središča. Če upoštevamo tudi tiste najemnike, s katerimi se še pogajamo, smo zapolnili med 75 in 80 odstotki,” je povedal Christian Recalcati, direktor družbe Larry Smith. Kot pravi, je s poslom zadovoljen, saj z vsakim dnem odpravljajo skeptičnost nekaterih najemnikov in mnenjskih voditeljev glede Stožic. Zanimanje za ta center po njegovih besedah narašča.

“Ne bi bil slab posel”

Recalcati dodaja, da si glede dokapitalizacije Grepa niso premislili in da bodo le upravljali nakupovalno središče. Kljub temu si pušča nekaj manevrskega prostora: "Res pa je, da ko vsak dan iščeš nove najemnike in vidiš potencial tega centra, ugotoviš, da investiranje v ta projekt ne bi bil slab posel, če bi bila naklonjenost našega podjetja tveganju drugačna."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.