Trgovka v Eurospinu odtujila 45.000 evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V novogoriškem Eurospinu si je 42-letna blagajničarka s storniranjem računov v 14 mesecih prisvojila 45.000 evrov
Oglej si celoten članek

Na sled so ji prišli sredi maja, ko je vodilne v trgovini zmotil primanjkljaj v blagajnah, poročajo Primorske novice.

Kot je povedal vodja novogoriške trgovine Eurospin Jernej Komar, je bila blagajničarka pri njih zaposlena od leta 2009. Ker je bila zgledna, zanesljiva in delavna, je napredovala v namestnico poslovodje, kar pa naj bi zlorabila, da se je v blagajne vpisovala s šiframi drugih zaposlenih. Pod njihovimi šiframi naj bi stornirala račune, nato pa zneske teh računov vzela iz blagajne in jih med malico spravila v žep.

To so ugotovili ob pregledu posnetkov nadzornih kamer nad blagajnami. Na njih je videti, kako blagajničarka stornirane račune zmečka in vrže v koš za smeti, znesek računa pa vzame iz blagajne in jih spravi, je pojasnil Komar. O tem je obvestil novogoriške policiste in jim izročil vso potrebno dokumentacijo.

Stornirala po štiri račune na dan

Ob podrobnejšem pregledu so ugotovili, da je blagajničarka v povprečju stornirala po štiri račune na dan. Z začetnih 300 evrov na dan so se zneski zvišali tudi na 4000 evrov. Seštevek ukradenih zneskov gotovine iz blagajne v 14 mesecih tako znaša 45.000 evrov, je povedal Komar. Blagajničarka naj bi dejanje priznala in se zavezala, da bo denar vrnila v roku 15 dni.

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so v začetku junija prejeli prijavo v zvezi s sumom kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja v eni od gospodarskih družb na območju Policijske uprave Nova Gorica. Drugih podrobnosti za zdaj niso mogli razkriti, dodaja časnik.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.