Tri četrtine gredo državi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi višje trošarine bo država vsak mesec pobrala 1,13 milijona evrov trošarine več.
Oglej si celoten članek

Po 1. aprilu, ko naj bi se za šest centov na škatlico cigaret zvišala trošarina, bo država od ene škatlice cigaret pobrala kar 78 odstotkov cene, ki jo plačajo kadilci.

Državi 2,2 evra na škatlo

Povprečna cena škatlice cigaret je 2,81 evra. Od tega si država prek trošarine in davka na dodano vrednost vzame 2,19 evra.

Zaradi višje trošarine bo država vsak mesec pobrala 1,13 milijona evrov trošarine več, letni učinek višjih trošarin pa je 13,6 milijona evrov.

Zaradi višjih trošarin bo letna inflacija 0,08 odstotne točke višja, ugotavljajo v predlogu uredbe, ki je objavljena na spletni strani vlade in ki še čaka na obravnavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.