Tri ovadbe v Muri

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Okrožno tožilstvo v Murski Soboti je prejelo ovadbo zoper tri odgovorne osebe v družbi Mura. Šlo naj bi za Franca Huberja in Zdenka Podlesnika, o tretji osebi pa ni informacij.
Oglej si celoten članek

Na okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti so potrdili, da so dobili ovadbo zoper tri odgovorne osebe v družbi Mura. Osumljeni so storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic ter ponareditve poslovnih listin oziroma poslovne goljufije.

Vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Žarko Bejek je pojasnil, da je ena od odgovornih oseb družbe Mura iz nadzornega sveta ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic, druga oseba (prokurist) in oseba zunaj družbe Mura pa zaradi kaznivega dejanja ponareditve poslovnih listin, pri čemer naj bi šlo za pogodbo o svetovanju. Tretja oseba iz uprave družbe pa je bila ovadena zaradi suma storitve več kaznivih dejanj poslovne goljufije.

Imena ovadenih uradno niso znana, kot piše Vestnik iz Murske Sobote, pa naj bi bil po zanesljivih informacijah med ovadenimi Franc Huber, nekdanji predsednik uprave Mure, in to kar dvakrat.

Po neuradnih informacijah Vestnika naj bi bil drugi ovadeni Zdenko Podlesnik, nekdanji podpredsednik nadzornega sveta Mure, ki je bil za prokurista imenovan maja lani, o imenu tretjega ovadenega pa ni informacij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.