Tri različne cene za enak telefon pri istem ponudniku

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mobilnik znamke Huawei ste lahko pri enem od trgovcev v zadnjem pol leta kupili po več različnih cenah, a pozor, cene se niso le nižale.
Oglej si celoten članek

Bralec, ki je kupil nov telefon konec avgusta, nas je opozoril, da je sam za telefon odštel približno 15 odstotkov manj kot ga je trgovec Big Bang nato ponujal naslednji mesec: "Ker načeloma velja, da se cena elektronskih izdelkov s časom znižuje, je takšno postavljanje cen nenavadno." Cena za omenjeni telefon je trenutno ponovno znižana - po petih mesecih pa je še vedno devet centov višja od tiste, ki jo je v avgustu plačal bralec.

Na vprašanje, kaj vpliva na spreminjanje cen artiklom, v Big Bangu odgovarjajo, da je redna cena telefona pametnega telefona Huawei Ascend P7 399,99 evrov, v obeh primerih, ko sta bili ceni nižji, pa je šlo za akcijsko ponudbo. "V primeru da telefon oglašujemo, na primer v tisku, TV reklami, pomeni, da je izdelek v akciji, zato mu temu primerno tudi znižamo ceno. Ker morajo biti vse akcije časovno opredeljene, ceno izdelka po končani akciji zopet vrnemo na redno ceno."

Pametni telefon je bil tako v avgustu prav zares v akciji, nato so ceno vrnili na redno ceno. Konec leta pa se je trgovec zopet odločil za akcijo, pri trgovci dodajajo, da je znižana redna cena tudi tokrat zagotovljena le za določeno časovno obdobje, ki je seveda navedeno na oglasu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:44 24. December 2014.

    No, ne moremo enačiti cene novega telefona v trgovini s tem da bo kupec eventuelno rabljen telefon poskusil prodati na …

  • in zakaj naj bo vesel? če ga kot rabljenga proda ga bo še vedno mogu vsak mesec dat za manj. …

  • 17:17 23. December 2014.

    in kaj bi zdaj kupec in vi radi povedali s tem člankom? Da misli da je pameten ker je kupil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.