Tri ure o dobrem gospodarjenju

Foto: Boštjan Tacol Slovenija 21.09.2008, Igor Soltes, Edvard Oven, komentarji gospodarstvenikov in
Oškodovanje. Bivšemu šefu stanovanjskega sklada grozi do osem let zapora.
Oglej si celoten članek

"Bil sem dober gospodar. In če bi še vedno opravljal vodstveno funkcijo, bi bil ta projekt dokončan pravočasno, po prvotnih terminskih načrtih. Tako pa takrat načrtovani projekt še danes ni zaključen," zagotavlja nekdanji šef Stanovanjskega sklada RS Edvard Oven. Včeraj so mu namreč na ljubljanskem sodišču začeli soditi, ker naj bi sklad leta 2002 oškodoval za okoli dva milijona evrov.

Posplošeno razumevanje

Dobre tri ure je pred sodnico stoje prebiral zagovor, ki ga je strnil na skoraj sto straneh. "Vsi očitki tožilstva, kako naj bi oškodoval sklad, so neresnični in so samo plod preveč posplošenega tožilskega razumevanja zakonov," se med drugim zagovarja Oven. Tožilci za pregon organiziranega kriminala mu sicer očitajo, da naj bi v imenu sklada od podjetnika Zdravka Strmčnika v ljubljanskih Vižmarjih za okoli pet milijonov evrov odkupil dobrih 24 tisoč kvadratnih metrov zemljišč. "Kot direktor sklada je vedel, da zemljišče ni zazidljivo in da ob nakupu niti slučajno še ni bilo jasno, ali se bo kdaj spremenilo v zazidljivo," je o Ovnovi krivdi prepričan tožilec Harij Furlan. Strmčniku pa očita, da naj bi Ovnu pri oškodovanju sklada pomagal. "Med njima je obstajal predhodni dogovor," pravi tožilec. Strmčnik naj bi osem kmetijskih zemljišč najprej kupil za dobrega 3,5 milijona evrov, nato pa naj bi jih skladu preprodal za okoli dva milijona evrov dražje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:37 16. Januar 2013.

    Stranka v javno uporabo - mobilizacija zombijev!<br />Drage državljanke in državljani, kot kaže se nam obetajo predčasne volitve. S tem …

  • 08:23 16. Januar 2013.

    Počasi se stvari premikajo. Eden za drugim. Lopove ki okradejo državo bi morali dvojno kaznovati.

  • 08:12 16. Januar 2013.

    In tale stanovanjski sklad, sami lopovi. Spomnim se ko smo gradili (pa prioriteta so mlade družine, pa ugodni krediti preko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.