Tri velike ribe pristale v policijskih rokah

Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar
Večmesečna kriminalistična preiskava, ki so jo v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi vodili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, je obrodila sadove.
Oglej si celoten članek

V začetku leta 2019 so na območju Maribora zaznali kazniva dejanja, povezana s prepovedanimi drogami. Konec januarja 2019 so avstrijski varnostni organi v Avstriji prijeli 57-letnega državljana Slovenije s prebivališčem v Avstriji. Ob prijetju so mu zasegli več kot kilogram kokaina, ki ga je pred tem v Mariboru kupil od 44-letnega državljana Slovenije. 

Kriminalisti so z nadaljnjim zbiranjem obvestil in izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov ugotovili, da je 44-letnik kokain kupoval od 37-letnega moškega z območja Ljubljane. V intenzivni preiskavi so kriminalisti opravili več zasegov kokaina in uspeli ugotoviti, da je 37-letni moški kokain prodajal, kupoval oz. prejemal od svojega 40-letnega sorodnika. 

Zaslužili bi lahko do 800.000 evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana in kriminalisti Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave v ponedeljek, 5. oktobra, izvedli zaključno akcijo. Trem osumljencem so odvzeli prostost in jih pridržali. 

Med hišnimi preiskavami so osumljencem zasegli skupno več kot kilogram kokaina, več kot 75 tisoč evrov gotovine, manjše količne različnih drugih prepovedanih drog in nedovoljenih snovi v športu, pištolo s strelivom in različne pripomočke za preprodajo prepovedanih drog. 

Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar

Od začetka preiskave leta 2019 so kriminalisti osumljencem zasegli skupno skoraj 4 kilograme kokaina. Z uspešno prodajo omenjene količine bi osumljenci na črnem trgu lahko pridobili približno 200.000 evrov protipravne premoženjske koristi, če upoštevamo, da je cena na trgu 50.000 evrov za kilogram kokaina. Če bi osumljenci povečali volumen kokaina z dodajanjem drugih snovi iz 4 na 8 kilogramov, kot je to običajno, bi pridobili približno 800.000 evrov protipravne premoženjske koristi, če upoštevamo, da je cena za 1 gram kokaina na cesti 100 evrov. 

Foto: SKP PU Maribor zasežena droga orožje denar

Trojica pristala v priporu

Vsi trije osumljenci so bili v sredo, 7. oktobra, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve 14 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1, enega izmed njih pa tudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1, privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Zoper vse tri je bil odrejen pripor. 

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve še več kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:01 8. Oktober 2020.

    Kdo so največji dobitniki pri prodaji droge ? Vladne službe ,ki skrbijo za nadzor preprodaje droge !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.