Triglav z nepopolno posadko

Foto: Žurnal24 (Foto: Mors)
Po vplutju vojaške ladje Triglav v naše morje se nadaljuje usposabljanje posadke. Ta bo povsem nared sredi leta 2012.
Oglej si celoten članek

"Prva faza urjenja je bila opravljena že v Rusiji, posadka pa bo polno bojno usposobljenost po načrtih dosegla po udeležbi na mednarodni pomorski vaji v Sloveniji sredi leta 2012," sporočajo z ministrstva za obrambo.

Posadka je usposabljanje začela že na začetku avgusta v ruski Anapi, kjer je teoretično spoznavala ladjo, znanje pa nadgrajevala na simulatorju, kjer je bil poudarek na vodenju, poveljevanju in upravljanju ladje v različnih vremenskih pogojih.

Usposabljanje se je nadaljevalo na ladji Triglav v ladjedelnici v Sankt Peterburgu in med plovbo po Finskem zalivu. Druga faza usposabljanja se je začela s prevzemom ladje in plovbo v koprsko luko.

Posadka bo urjenje nadaljevala tudi po novem letu. Med drugim bo sodelovala na vajah zaščite in reševanja, s Srednjo pomorsko šolo in Fakulteto za pomorstvo in promet ter na mednarodnih vojaških pomorskih vajah.

"Usposabljanje bo predvidoma končano na pomorski vaji v Sloveniji leta 2012," še dodajajo na ministrstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.