Trije 17-letniki poskušali oropati zlatarno

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
S pištolo so od prodajalke zahtevali zlatnino.
Oglej si celoten članek

Zlatarno na Cesti Staneta Žagarja v Kranju so po ugotovitvah policistov 25. januarja poskušali oropati trije 17-letniki iz Kranja. Dva sta s pištolo od prodajalke zahtevala zlatnino, tretji pa ju je varoval pred vhodom.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so takoj po poskusu ropa – v katerem prodajalka roparjema ni izročila zlatnine, ampak je sprožila alarm, ki je storilca pregnal – začeli zbirati obvestila in iskati osumljence. Policisti so pridržali tri mladoletne osumljence, jih zaslišali in pri njih opravili hišne preiskave. Zasegli so pištolo airosft, ki je bila uporabljena pri poskusu ropa, več predmetov, ki izvirajo iz drugih kaznivih dejanj, in manjšo količino prepovedane droge.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa ropa bodo policisti zoper mladoletnike napisali kazensko ovadbo. Za omenjeno kaznivo dejanje jim grozi kazen od treh do 15 let zapora, hkrati pa policisti zbirajo obvestila še o drugih kaznivih dejanjih, ki naj bi jih osumljenci zagrešili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:27 5. Februar 2013.

    V podalpski banana republiki velja:<br />kolikor sodnikov poznaš, toliko veljaš.

  • 12:23 5. Februar 2013.

    zelo dobro napisano...ni kaj dodati mph

  • mph
    12:09 5. Februar 2013.

    Verjetno so bili lačni pa so rabili za sendvič. :-) V ostalem pa bi bilo temeljito za preverit odgovornost staršev, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.