Trije planinci v Triglavski severni steni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nekaj minut pred peto popoldne je gorska reševalna služba prejela obvestilo o treh tujih planincih, ki so ostali v steni.
Oglej si celoten članek

Tuji planinci so v steni obstali pri tako imenovanem "nemškem gradu" na nemški smeri triglavske stene na približno 2.300 metrih nadmorske višine. "Z njimi je vse v redu, nihče ni poškodovan, na pomoč so piklicali zato, ker so jih pri napredovanju zaustavile snežne razmere," pove Joža Martinjak z Gorske reševalne zveze Mojstrana. 

Dodaja, da v Alpah ta trenutek sicer ne sneži, da pa so razmere seveda še povsem zimske. "Težko rečem, na kaj natančno so naleteli. Lahko da je živ led, ne vem. Vsekakor je jasno, da so izbrali najboljše, kar so lahko in to je klic na pomoč," dodaja izkušeni gorski reševalec. 

Po tuje planince, Martinjak njihove nacionalnosti ni vedel povedati, se je vzdignil reševalni helikopter. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:36 15. Marec 2015.

    Vem kdo je plačal gorivo do Vrat<br />Vem kdo je kupil opremo za plezarijo<br />A me zanima KDO BO PLAČAL …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.