Trije planinci zgrešili pot, eden zdrsnil v globino

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Trije danski planinci so na območju Bohinja zašli s poti na neprehodno območje. Eden je zdrsnil v globino in zaradi hudih poškob umrl.
Oglej si celoten članek

Okoli 15. ure so pri vzponu iz Voj proti Vodnikovem domu v občini Bohinj trije danski planinci zgrešili markirano pot in zašli na neprehodno območje.

"Eden od planincev je zdrsnil v globino in zaradi hudih poškodb umrl na kraju dogodka," so sporočili z republiške uprave za zaščito in reševanje.

Gorski reševalci GRS Bohinj z dežurno ekipo GRS na Brniku so truplo ponesrečenca z helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v dolino, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Ostala dva planinca so nepoškodovana prepeljali v dolino.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:44 12. Julij 2016.

    Kako jim je uspelo iz Voj zgrešiti pot do Vodnikove koče? Žalostno, da se tujci in ne samo oni, tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.