Triletnica k mami

Sodišče v Slovenj Gradcu domnevno zlorabljeno triletno deklico vrača k mami. Markač: sodišče verjelo mami in ni upoštevalo nobenega dokaza. Izvršba vsako sekundo.
Oglej si celoten članek
To je res hud šok za vse.
Natalija Markač, socialna zagovornica

Slovenjgraško sodišče je zavrnilo sklep za izdajo začasne odredbe in triletno punčko, ki jo je domnevno zlorabljal dedek po mamini strani, vrnilo mami. "Sodnica je preprosto zapisala, da je mati odločno zatrdila, da dedek ni zlorabljal otroka, in na podlagi tega, brez upoštevanja kateregakoli dokaza, otroka vrnila mami," je ogorčena Natalija Markač, socialna zagovornica iz Združenja Moč za zaščito otrok. "Sodišče je enostavno verjelo mami," pravi.

Otroku preti izvršba
Markačeva pojasnjuje, da se bodo na sklep sodišča v osmih dneh pritožili, a to ne zadrži izvršbe. "Vsako sekundo lahko pride izvršilec v spremstvu policije in deklico odpelje k mami," pravi. V obrazložitvi sodnica po njenih besedah navaja, da je mama v varni hiši, zato naj to za otroka ne bi predstavljalo stresa, če pa že, so tam na voljo strokovnjaki, ki deklici lahko pomagajo.

Na višje institucije
"Če sodišče stoji za tem, da je sklep zakonit, potem je prišel trenutek za resen nadzor," je prepričana Markačeva. Pravi, da se bodo najverjetneje obrnili na višje institucije, omenja ministra Zalarja in protikorupcijsko komisjo. "To je prvi primer suma spolne zlorabe v državi, v katerem niso bili vključeni nobeni dokazi."

Ogorčena je, da se sodišče ne obrača na stroko, ki bi presodila, ali otrokovo vedenje odraža dejansko stanje posledic spolne zlorabe ali otrok govori po navodilu svojega očeta. "Ginekologinja je v obrazložitvi jasno zapisala, da takega vnetja ni videla še pri nobenem otroku in da je iz literature splošno znano, da je spremljevalec spolnih zlorab," pravi.

Dedek na poligrafu
Zgodba domnevno zlorabljene triletne deklice Slovenijo pretresa že nekaj časa. Punčko naj bi domnevno zlorabljal dedek po mamini strani, otrokov oče pa po sodni poti poskuša doseči vse, da je ne bi vrnili v okolje, ki naj bi bilo za njen zdrav razvoj, kot je prepričan, povsem neprimerno. Dedek vse od začetka postopka poskuša dokazati, da vnukinje ni zlorabljal. Danes je predvidoma ob 11. uri opravil preizkus s poligrafom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.